Haven i december

Tid til rengøring af drivhuset

Har du ikke allerede rengjort i drivhuset, kan det nås endnu, vask overalt i alle kroge og sprækker med brunsæbe. Det har den fantastiske fordel at det fjerne alle svampesporer og insekter som kan ødelægge planterne i den nye sæson.

Husk også det visne løv der fjernes fra drivhuset, må ikke kommes i komposten.

Plant stedsegrønt i krukkerne 
Krukken ved fordøren, på terrassen og i haven kan med fordel plantes til med stedsegrønne planter. Så derfor spørg hvordan og hvilke planter du med fordel kan bruge. En krukke med en stedsegrøn plante og en lyskæde giver hygge og byder din gæst velkommen i den mørke tid. 

Så længe jorden ikke er frossen kan der plantes, det gælder både hæk som er uden potte og klump eller planter som står i potte. Selvom jorden er fugtig skal der stadig vandes ved plantningen. Du er sikker på succes når planten ikke tørre ud.

 

 

I Toksværd Planteskole kan du få mange flere oplysninger om hvilke planter der med fordel plantes lige nu, og hvordan gødning og vanding skal være.

Beskæring af vinstokke

Det er nu og frem til nytår at vinstokken skal beskæres. Visne blade og klaser som klaser som ikke er plukket fjernes. Sidegrenene skal klippes tilbage så de er ca. 10 cm fra hovedstammen, endeskuddet skal kun forlænge hovedstokken med 50 cm. Se også efter brune skjoldlus på vinstokkens hovedstamme, de skal fjernes med en stiv børste.